Öğrenci Destek Sistemi

Açıköğretim dahil tüm orta okul ve lise öğrencilerine  ve öğretmenlere açık olacak Öğrenci Destek Sistemi (ÖDS) öğrencilere bireyselleşmiş eğitim, öğretmenlere ise öğrencileri izleme imkânı sunarak onların akademik başarısını arttırmayı ve içeriklerle bu alandaki ihtiyaçların giderilmesini amaçlamaktadır. Sistem, öğrencinin çözdüğü sorulara göre, öğrencinin eksikliklerini belirleme ve bu eksiklikleri gidermeye yönelik olarak geliştirilmiş olup, sistem aracılığıyla öğretmenlerde öğrencilerin bireysel farklılıklarını göz önünde bulundurarak öğrencilere ödev gönderme, ödevleri alma, değerlendirme yaparak öğrencilerinin eksiklerine göre derslerini planlayabilmekte, yardımcı mekanizmalar üretebilmekte ve bu mekanizmayla okullardaki eğitimin niteliği artırılmaktadır.

19.09.2023 986

NOT: ÖDS'ye "ods.eba.gov.tr" adresinden, öğretmenler Mebbis şifreleri ile öğrenciler ise EBA şifreleri ile giriş yapabilir.